Tuesday, February 28, 2012

Surat Dr.M pada Israel dah lama didedah oleh penyokong PR ?!

Salam pembaca blog sekelian, 'entry' aku kali ni adalah berkenaan surat Dr.Mahathir kepada Perdana Menteri Israel , Ehud Barak . Mmm memang isu basi , cuma khabarnya mungkin hari ni kerajaan akan mendedahkan isi kandungan surat tu . Berikut adalah kenyataan akhbar Dr. Mahathir yang dipetik dari laman web Malaysiakini yang mengaku bahawa dia memang pernah menghantar surat kepada Israel. (sumber)


Sebenarnya, surat Dr.Mahathir kepada Perdana Menteri Israel pernah didedahkan dulu oleh puak-puak pembangkang. Susunan ayat Dr.Mahathir dalam surat tu masyallahhh... berterabur , English yang digunakan dalam surat Dr.M kepada Ehud Barak yang didedahkan oleh barua-baruan Pakatan Rakyat memang memalukan, taraf budak-budak sekolah ja. Cuba rujuk surat di bawah ni, mereka yang dah biasa 'draft' surat-surat rasmi untuk 'client' luar negara boleh agak surat di bawah ni memang satu fitnah, masalahnya orang-orang yang tak berapa reti tulis,bercakap dalam English terima bulat2 . Surat kat bawah ni kononnya mintak dana pilihanraya.


Cuba bandingkan 'recommendation letter' yang ditulis oleh Dr.Mahathir di bawah . Susunan ayat yang digunakan beliau. (sumber) adalah lebih professional.


Surat 'terbaru' Dr. Mahathir yang bakal didedahkan ialah berkenaan penolakan hubungan dengan Israel kepada Ehud Barak. Hmm..surat yang barua-barua PR dedah tunjuk Dr.M minta dana pilihanraya , surat terbaru pulak Dr.M berani tolak hubungan dengan Israel lepas mintak dana ? Isk isk isk .. apa pun kita tunggu pendedahan surat yang terbaru ini nanti (sumber) dan kita bandingkan penggunaan bahasa dengan surat yang pertama tadi. Lepas tu, boleh la kita nampak dengan jelas siapa pemfitnah besar !










4 comments:

Apa punya bahlol ayat barua Pakatan haram buat surat hahahahaah... mcm tak sekolah je ayat english hahaha... mintak share bro

This comment has been removed by the author.

Oh biasalah pakatan sayangku memang suka menipu macam sayangku jugak yang suka bontot.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu