Saturday, February 4, 2012

PKR Bahagian Palestin Ditubuhkan ??


Mentang-mentanglah PRU13 dah makin dekat , depa pi bantai berkempen sampai ke Palestin . Sapa la nak jadi ketua bahagian kat sini ? Hehehe , yea lah we get it , ini 'coverina' yang terbaik utk Anwar setelah terkantoi di Wall Street Journal. Boleh jaja gambar ni satu dunia kata sebenarnya PKR pun memperjuangkan nasib rakyat Palestin, depa tolong pegang bendera sambil tangkap gambar tu maksudnya depa sokong la...
Hehehe, pelik-pelik yang pengikut bergambar dengan orang-orang Palestin, yang ketuanya nya pulak bergambar dengan otai2 Yahudi.


Tapi jangan lupa, walaupun duduk semeja dengan otai2 yahudi , orang yang sama ni pernah menyertai demo anti yahudi di depan kedutaan AS pada 4th June 2010. 


Beberapa hari lepas demo anti yahudi di kedutaan US, Anwar telah berlepas ke Amerika. Beberapa portal luar negara telah mengeluarkan article yang mengutuk tindakan Anwar Ibrahim, The Evangelical Outpost dalam salah satu petikan menyatakan B'nai B'riith International telah menggesa America untuk menamatkan hubungan dengan Anwar Ibrahim. (sumber)

"In a remarkable development, B’nai B’rith International has urged the U.S. to end its relationship with Anwar, citing his “…anti-Jewish and anti-Israel slanders, such as his April 30 assertion that Israeli spies are ‘directly involved in the running of the government,’” and his active role in sparking the recent resurgence of anti-Semitic sentiments in Malaysian politics. In a letter addressed to the State Department, the Senate’s Committee on Foreign Relations, and the House Committee on Foreign Affairs, the venerable organization argued that “[a] purveyor of anti-Jewish hatred such as Ibrahim should not enjoy the measure of legitimacy that a positive relationship with the United States would confer upon him.”

Akhbar Washington Post pula juga mengeluarkan artikel yang hampir serupa , tapi penulisannyaa lebih untuk cover kekantoian Anwar. Tapi antara terjemahan ayat yang paling menarik sekali dalam artikel itu ialah masa yang digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk 'memujuk' kawan2 lama yang terdiri dari pemimpin2 Yahudi (sumber)

"Anwar, who was in Washington for a couple of days last week, spent a lot of time offering explanations to old friends, not to mention House Foreign Affairs Committee ChairmanHoward Berman and a Jewish leader or two. He said he regretted using terms such as "Zionist aggression," which are common coin for demagogues like Mahmoud Ahmadinejad. "Why do I need to use it if it causes so much misunderstanding?" he said. "I need to be more careful."

Jadi, kenapa perlu beri penjelasan kepada pemimpin-pemimpin Yahudi sekiranya dia tidak tunduk atau ada hubung-kait dengan mereka ? Watak-watak Anwar sentiasa berubah , begitu juga dengan apa yang diucapkan bergantung kepada keadaan dan khalyak . Benarlah seperti kata Datuk Chua Tee Yong , Ketua Biro Pemuda Professional MCA yang pernah melabelkan Anwar sebagai 'chameleon' (sumber)

2 comments:

Silap tu, itu bukan palestin la. PKR akan buka cabangnya bukan dekat palestin, tapi dekat ISRAEL. dgn itu, barulah mrk ada alasan utk MEMPERTAHANKAN NEGARA ISRAEL (konon nak pthan cabgn pkr le tu)..amcam, betul tidak?

hehehe ...logik jugak la, tapi orang2 PAS mesti melompat-lompat marah la...

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu