Sunday, February 26, 2012

Malaysiakini 'Spin' isu kekecohan yang berlaku di Penang ! Mana hak kebebasan bersuara yang dilaung-laungkan?!

Nampaknya, seperti yang dijangka media-media pembangkang nak 'spin' isu ini . 'Speaker's Corner' di Padang Kota tu adalah hasil usaha mereka sendiri . Bila penyokong2 kerajaan berjaya menguasai kawasan itu dan menghentam kerajaaan Lim Guan Eng, mereka seolah-olah tak senang duduk .
Mungkin kerana mahu menebus malu, mereka mengumpulkan penyokong2 mereka di situ selari dengan kempen Anti Lynas. Agak menyedihkan apabila penyokong2 kerajaan mahu berucap di 'Speaker's Corner' itu , mereka di 'booo' oleh para penyokong DAP dan disuruh turun . Mana kebebasan bersuara yang di laung-laungkan ?

Peristiwa yang berlaku hari ni, bagi mereka yang mengikuti blog aku tentu boleh faham . Berikut adalah posting2 aku yang lepas untuk menceritakan bagaimana sebenarnya peristiwa ini boleh berlaku. Tiada kaitan langsung dengan provokasi UMNO atau PERKASA untuk program anti Lynas tu ! Mereka berkumpul di situ setiap Ahad untuk berucap kerana tempat itulah yang diberikan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang untuk kebebasan mereka untuk bersuara dan kebetulan program itu bertembung pulak dengan program anti-Lynas!

http://bidaman.blogspot.com/2012/02/hak-kebebasan-bersuara-pakatan-rakyat.html

http://bidaman.blogspot.com/2012/02/situasi-berubah-360-darjah-di-padang.html

http://bidaman.blogspot.com/2012/02/dap-akan-import-suaram-untuk-ambik.html

http://bidaman.blogspot.com/2012/02/keadaan-kecoh-di-speakers-corner-padang.html


No comments:

Post a Comment