Wednesday, February 29, 2012

Lim Guan Eng sibuk 'telanjangkan' orang , 'spender' sendiri terlucut buat-buat tak nampak ?

Lim Guan Eng sibuk dengan kempen Lynas baru-baru ni, 'Speaker's Corner' di Padang Kota yang dikhaskan untuk orang ramai berucap digunakan sebagai stage untuk kempen Anti Lynas . Bila orang lain nak berucap tak sependapat di 'booo' oleh penyokong2 yang kononnya mendokong kebebasana bersuara.


Lynas ke hulu , Lynas ke hilir ... Bayan Mutiara punya kes sudah settle ka ? Sibuk telanjangkan orang , spender sendiri terlucut pun tak sedar , err atau buat2 tak sedar sebab nak 'cover' malu . Sebenarnya Lim Guan Eng ni mungkin ambil kesempatan dengan isu Lynas untuk alih perhatian masyarakat dengan kontroversi Bayan Mutiara.  Mananya tak haru biru ... duit balance downpayment lagi 8% developer tak bayar lagi, dia dah start canang satu Malaysia RM500 juta dari perolehan projek Bayan Mutiara tu akan dibuat perumahan rakyat kos rendah di Batu Kawan.



Lepas tu kantoi bila benda ni jadi hits, kalau tengok payment schedule ... dah lepas 24 bulan dari agreement baru dapat dalam RM430 juta , tapi nampak gaya lebih dari tu... dengan 8% balance sampai sekarang pun tak lepas. Bila dah sedar terkantoi dia buat statement konar baring kata pakai duit simpanan kerajaaan negeri...huhuhu , kerajaan negeri mana ada duit simpanan banyak tu ..kantoiii lagi (sumber)


OK, lepas ni kita nak tengok pada 5 March 2012 , bila EGM Ivory diadakan apa cerita pulak akan keluar..penjadualan semula pembayaran? , external funding? , atau 'kowtim' dengan kerajaan DAP Pulau Pinang ? Sebenarnya aku bukan busuk hati atau dengki pun dengan company Ivory Tower ni .. aku cuma pertikaikan CAT yang kononnya di amal kan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang . Masa belum pegang kuasa kat Pulau Pinang senang lah depa nak londeh orang, kata itu ini tak betul ,sekarang dah pegang kuasa tak payah orang londeh... depa yang londehh sendiri . Ha ha ha ha (evil laugh..)

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu