Sunday, February 26, 2012

Keadaan Kecoh di 'Speaker's Corner' Padang Kota , Pulau Pinang ,Lim Guan Eng turun !!!

Terkini (jam 7:45mlm , 26 Feb 2012) , dari maklumat rakan2 seperjuangan yang berada di Pulau Pinang, ramai penyokong2 DAP sekarang berada di 'speaker's corner' Padang Kota . Menurut status facebook rakan Aktivis Pendang Junior (APJ)  yang turut berada di sana mengatakan mereka telah dikepung dengan lebih kurang 500 orang penyokong2 DAP  .


Menurut APJ juga, Ketua Menteri Pulau Pinang sendiri telah turun di 'speaker's corner' untuk memberikan ucapan. Apabila dilontarkan dengan kata-kata "jangan rasis pada melayu" , Lim Guan Eng telah membalas dengan memaki hamun pada UMNO ('lu UMNO pergi mampuss!!') dan pergaduhan di atas pentas bermula. Aku juga dikabarkan ada adengan tumbuk menumbuk berlaku?

Video sebelum kekecohan berlaku. Penyokong2 anti Lynas sedang bersorak-sorakSuasana semasa kekecohan berlaku : sumber diambil dari Sin Chew Daily mestilah gambar2 di'snap' untuk advantage diaorang je

Khabarnya juga, kereta Lim Guan Eng telah terlanggar seorang rakyat semasa keluar dari Padang Kota .Hmm langgar lagi !! Aku masih tunggu 'update' dari kawan2 di Penang , harapnya tiada apa-apa yang serius berlaku. Pada semua rakan-rakan yang berada di 'speaker's corner' Padang Kota, Penang. Aku tabik dengan semangat korang semua !

*Nampaknya, Malaysiakini telah menipu dan tidak menceritakan perkara yang sebenarnya berlaku mengenai kekecohan , baca blog MatKilau Penang untuk keterangan lanjut.

1 comment:

  1. http://malaywebarmy.blogspot.com/

    blog saudara sudah dilinkkan dalam senarai pejuang. boleh buat rujukan jika perlu, sediakan link disni juga. TQ.

    ReplyDelete