Thursday, January 5, 2012

Hasrat Mahalemboo SMM untuk Free Academic Bakal Tercapai !!

Hehehe..mestilah Free Academic, sebab sekor2 dah nak kena tendang U ,so ko free la dari academic boleh politik 24 jam. 


Mungkin agak lewat aku buat posting ni, tapi jari gatal gak nak taip lepas tengok video beruk2 kurang ajar SMM terkinja-kinja depan pintu pagar UPSI . Sekor2 punya provokasi tak boleh blah macam dunia ni bapak diaorang yang punya.  Mula cara depa nak 'start' huru-hara dengan melaung-laung 'Hidup hidup Mahsiswa..' kat tengah2 jalan, habis tu kelihatan spesies yg tidak mempunyai zakar mula join ... keh keh keh , bila aweks2 dah masuk dalam group depa punya syeh lagi naik lerr..


Lepas tu..  barua2 Anwar Ibrahim mula berarak ke pagar UPSI , pak guard dan student2 UPSI yang ada  dalam pagar standby je ... Di depan pagar UPSI , barua2 ni mula bersorak2 slogan feeling2 pejuang... tapi serious aku tengok macam badut..


Depan pintu pagar.. si mamat yang katanya teruk kena belasah sampai patah tulang rusuh, gigi berterabur, kencing tak lawas... bla bla bla mula bikin dia punya drama . Start jadi 'cheerleader' ... yang paling tak tahannn... bila dia jerit 'We are all ... ' dan disambut oleh balachi2 tambahan dengan sahutan 'Adam Adli'...kah! kah! kah!...


Lepas tu .. depa buat upacara simbolik talkinkan AUKU , perghhhh... siap letak gambar Najib ? Isk isk isk ... macam tu sekali, pi la letak gambar Saifudin Abdul ka... kan dia Timb. Menteri Pengajian Tinggi .. keh keh keh . Tapi serious... upacara ni memang bodo betul lah... macam mana la lembu2 ni boleh terlepas tapisan UPU ke IPTA2 tempatan. Enrolled la dekat KDU ke, SEGI College ka, KBU ke..  masa tu ko nak menari bogel tengah jalan pun orang tak kisah (ni aku exaggerate je...)


Kemudian..acara barua2 menjulang barua pun bermula . Terdengar suara2 kata dia hero... kah kah kah , ptuihhhh!! Semasa di julang..antara skrip jenaka yang keluar dari mulut barua yang dijulang ialah...'Hari ini...kita berjaya tawan UPSI, kita nak membuktikan..bahawa pelajar UPSI juga mampu untuk menuntut kebebasan akademik!'  . Biasalah... bila otak dah tak betul , mulut pun mula melalut macam mentor dia jugak...bila masa hang berjaya tawan UPSI ? Pintu pagar pun tak lepas? Kalau lepas pun beratus2 student + pak guard kat dalam tu dah stand by nak cepuk korang . Pasal untuk membuktikan pelajar UPSI juga mampu menuntut kebebasan akedemik ... hehehe betul la tu, lepas ni korang akan di 'bebas' kan la dari sesi pengajian akedemik ...


Kemudian..kedengaran siren polis datang , tak lain tak bukan nak halau 'lembu-lembu' ni semua supaya balik ke kandang masing2. Tapi 'lembu-lembu' SMM ni keras kepala ... dari upacara julang menjulang depa pi buat pulak upacara guling berguling atas jalan raya .... hmmm macam ku pernah lihat ya, tapi di mana??


Pak polisi..datang bercakap baik2 dengan wakil mahalembu. Dia kata polis bagi can utk mahalembu2 ni meragut apa2 rumput yang masih tersisa di jalanraya . Lepas habis hang pa semua kena balik kandang sendiri..kalau tak kami perambat.


Rupa-rupanya depa tak nak dengaq cakap , apa lagi polis pun bagi la amaran suruh mahalembu2 ini chow...tapi depa dok buat keras kepalaaaa... provok polis lagi tuhh ! Si wakil baju merah tu kata depa tak buat jenayah..tapi untuk bela Adam Adli dan bebas akademik bla bla bla , isk isk isk ... ko cakap main hembusss je .


Lepas amaran polis tak diendah..depa pi berkumpul kat pagar UPSI, laung2 suruh bukak pagar...sekor badigol nak jadi hero pi panjat pagar sambil jerit 'bla bla bla ... jangan jadi hanjinggg' dekat orang sebelah dalam pagar. Isk isk isk...ini spesies Rottweiler belaan sapa la.. , garang sungguh! 


Kemudian polis terpaksa menjalankan tugas diaorang untuk mengangkut kepala2 pembuat taik naik blackmaria ...perghhh bukan main lagi depa melawan , siap tolak2 dan meronta dengan polis ... polis siap cakap elok2 'minta tolong beri kerjasama' . Masa dok berangkut masuk blackmaria tu ..... sekor mahalembu tercedera ,ye la... bila dah meronta-ronta, ko terjatuh ke .. tergigit bibir ke memang biasa jadi la . Tapi ko punya drama... kah kah kah , macam orang patah riuk ? Ptuihhhh ... yang bestnya dengar suara pompuan meraung2 hilang akal.


Masa ni agak dramatik...bila mahalembu2 naik angin dan terus merempuh pintu klinik yang tak berdosa itu . Apa motif rempuh pintu klinik aku pun tak tau la... doctor ada ka time2 macam tu?


Nampak gambar mamat pakai jaket dalam baju oren berdiri kat mana? itulah katanya ada yang kepala berdarah ... tau sebab apa?? kat pintu tempat dia berdiri tu banyak kaca2 , polis dalam masa yang sama nak angkut ko , yang pi meronta-ronta tu mesti la tercedera, dah menggelupur kat tempat banyak 'hazard' possibilities nak cedera tu memang banyak la baiiii..

Cerita panjang pun tak guna... mahalembu-mahalembu SMM ni memang terlalu kurang ajar! Memang patut sekor2 kena angkut dalam blackmaria . Tak pasal2 ja pemilik klinik tu kena keluar duit repair pintu kaca klinik . Credit to Antarapos untuk video .



0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu