Saturday, September 24, 2011

Hudud 2.0

1. DAP secara jelas menyatakan TIDAK kepada sebuah negara berlandaskan hukum hakan Islam . Ini berasaskan rujukan dari portal media pro pembangkang Malaysian Insider.

2. Anwar Ibrahim secara peribadi menyatakan beliau bersetuju dengan cadangan pelaksanaan hudud oleh PAS, ini adalah berasaskan rujukan The Star Online

3. Perlu kita ingat, Anwar Ibrahim juga pernah berkata dalam temuramah BBC kes murtad Lina Joy adalah hak perbadi induvidu, tidak pula beliau membangkitkan soal hudud disini.



4. Husam Musa juga pernah berkata , PAS akan melaksanakan hudud sebaik sahaja mengambil alih kerajaan  setelah dicabar oleh Khairy Jamaluddin. Walau bagaimanapun, Husam tersentak bila di Lim Guan Eng mengatakan perlaksanaan hudud bukanlah salah satu polisi Pakatan Rakyat. Sila rujuk media pro pembangkan di Malaysian Insider berkenaan pernyataan ini.

5. Jelas di sini , hala tuju PAS dan DAP tidak sama . Satu ke utara dan satu ke selatan tetapi masing2 tetap bergabung untuk menubuhkan kerajaan. PKR hanya bertindak sebagai orang tengah untuk mendapat keuntungan dari kedua-dua parti. Peranan PKR hanya meredakan ketegangan antara kedua-dua pihak tanpa ada penyelesaian yang konkrit. Persahabatan dalam Pakatan Rakyat hanya untuk meraih keuntungan politik saja. Keadaan akan menjadi kucar-kacir, sekiranya kerajaan Pakatan Rakyat berjaya di bentuk.




6. Puak-puak PAS percaya pemimpin2 mereka dapat mempengaruhi pemimpin2 DAP untuk menerima pelaksanaan hudud . Puak-puak DAP pula percaya pemimpin2 mereka dapat mempengaruhi pemimpin2 PAS untuk TIDAK melaksanakan hudud. Proses pujuk-memujuk sesama sendiri akan berlarutan dan mungkin tiada penghujungnya...hukum hudud tinggal hukum saja , DAP pasti tersenyum lebar kerana sebenarnya mereka yang menang dalam proses pujuk memujuk itu yang tak nampak hujungnya ...

7. Ada pun 60% penduduk Malaysia adalah berstatus bumiputera 40% lagi non-bumi . Dalam jumlah 60% bumiputera ini ada lagi di kalangan pribumi Sabah , Sarawak , Siam , orang asli yang bukan beragama Islam. Katakan golongan bumiputera yang bukan beragama Islam ini merangkumi 5% . Oleh itu jumlah bumiputera yang beragama Islam ialah 55% dan jumlah bukan Islam 45% iaitu hampir separuh. Apabila hendak melaksanakan hukum hudud reaksi penduduk yang bukan beragama Islam di negara ini juga harus diambil kira. Kerajaan sekarang dibentuk dengan perkongsian kuasa diantara kaum2 lain yg ada kalangannya bukan beragama Islam. Pihak pembangkang juga sekiranya menubuhkan kerajaan adalah berasaskan semangat perkongsian kuasa ini. Sekiranya terdapat golongan yang mahu mendahului yang lain pasti perpecahan akan berlaku , dan kerajaan yang ditubuhkan sebelum ini akan runtuh.

Thursday, September 22, 2011

Kes melibatkan DNA di Australia pun pernah di'kacau'nya !!!

Kekantolan 'pakar forensik' Dr. Brian McDonald hari ni dan semalam menimbulkan rasa ingin tahu ada lagi tak kes2 yang dia pernah jadi saksi a.k.a pengacau dgn membawa title 'pakar forensik' . Dengan menaip keyword2 tertentu dalam Google search engine , memang terbukti balachi putih Anwart ni pernah juga jadi pengacau dalam mahkamah negaranya sendiri dalam usaha nak membebaskan penjenayah2 gila seks ... keh keh keh

Chinese student murder case , 2009 , Perth (Australia)



"What happened in this particular matter was that the laboratory was undergoing a particular change in the way it handles its samples," Dr McDonald told the Supreme Court in Perth today.

Read more: http://www.watoday.com.au/wa-news/dna-doubt-in-chinese-students-murder-forensic-expert-20090401-9jly.html#ixzz1YgZjrClM

Keterangan kes : Serangan seksual (memasukkan botol kedalam kemaluan mangsa) yang akhirnya menyebabkan mangsa mati setelah dibiarkan terbaring berhampiran kawasan perumahan.

Keputusan perbicaraan : Dannie Adam Wright didapati bersalah kerana membunuh

Peranan Dr. Brian McDonald : Menimbulkan keraguan mahkamah mengenai cara prosedur ujikaji DNA dilakukan


Colin Murphie of 6 years old girl molest case , 1998 , Sydney (Australia)

"Dr Brian McDonald, an independent DNA consultant, has provided a disturbing report that raises serious questions about the ability of the Government's analytical laboratories to profile certain genetic information. Dr McDonald goes so far as to say that the DNA evidence against Colin Murphie is deficient to the point where he may be wrongfully convicted."

Read more: http://www.theaustralian.com.au/news/features/shadows-of-dna-doubt/story-e6frg6z6-1111116791410

Keterangan kes : Murphie dikatakan mencabul seorang budak perempuan 6 tahun (jiran), juga menggunakan vacum cleaner pada bahagian2 tertentu tubuh badan,termasuk genitals

Keputusan perbicaraan : Murphie didapati bersalah kerana mencabul

Peranan Dr. Brian McDonald : Menimbulkan keraguan umum mengenai kaedah DNA yang digunakan oleh kerajaan Australia yang digunakan di mahkamah

p/s: . Dr. Brian McDonald pernah berkata "I am the antichrist as far as forensic science is concerned," , prfttttt....

Sunday, September 18, 2011

Dato' Eskay memakai baju cerah atau gelap dalam video ??!!

1. Mula2 bila baca analisis pecacai PR tentang keraguan mereka tentang video terbaru Anwar naik lift dengan Eskay agak suspen la juga . Terpikir apa pulak diaorang nak kornar kali ni .

2. Bila aku belek2 balik analisis diaorang tu rupa-rupanya hanya analisis jahil akibat kurang kefahaman dalam video dan pencahayaan . Keh keh keh , sama macam analisis rambut Anwar yang pendek itteww.. kejap panjang kejap pendek dalam video.


3. Terbaru , juak2 PR kata warna baju Eskay lain masak naik lift, lain pulak dalam video...keh keh keh , itu lah masalah kalau otak dah kurang cerdik, memang patut pun sokong pemimpin "ANU gerah" . Cuba tengok perbandingan gambar di bawah. Lepas tu fikir sendiri kenapa tiba2 baju cerah boleh jadi gelap bila ada di kawasan bilik air.



4. Semua ni kesan2 pencahayaan , ada situasi guna mode 'night vision' tapi dalam keadaan terang, situasi 'night vision' di kawasan yang intensity cahaya yang berbeza memberi kesan yg berbeza pada out kamera 'night vision'


5. Anyway, pastinya Eskay ada gambar yang berwarna untuk membuktikan hal ini , kalau hal ini dapat dibuktikan apa pula 'spin' juak2 pakatan ? Adakah sejarah teori tisu terbang dari blogger MiloSuam akan berulang?? keh keh keh..

6. Ohh ya.. cuba tengok contoh video di bawah ini untuk rujukan kita bersama-sama dalam menentang kemungkaran.










Saturday, September 17, 2011

Warga Bangladesh boleh mengundi di Malaysia?!

1. Pagi ni terbaca dalam blog2 geng PR otak tumpul , berkenaan pengesahan warga Bangla mengatakan diaorang boleh mengundi di Malaysia.

2. Sumber diambil dari laman web kerajaan Bangladesh sendiri melalui NGO Affair Bereau. Walaubagaimana pun kita percaya laman web NGO Affair Bereau ini telah kena hack oleh pecacai2 PR . Kenapa saya katakan kena hack ??



i. Kandungan web fitnah http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=66

ii. Cuba selidik apa kandungan di :-

http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=65
http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=64

iii. Kandungan laman web hanya wujud pada http://www.ngoab.gov.bd/Main.php?Id=63

3. Kalau di lihat dari pattern posting mesti lah berterusan dari Id=1 .... hingga Id=66 , tidak ada ruang2 kosong diantaranya . Tetapi pada Id=65 dan Id=64 , tidak ada apa2 isi kandungan (pada hari entry ini di'post') . Iaitu terdapat unsur-unsur laman web ini telah di 'hijak'

4. Press statement yang diubahsuai dalam laman web berkenaan :-

BANGLADESHI Prime Minister Sheikh Hasina told that she has been in Malaysia during her 6-day visit to South Korea and Malaysia last year.

At the last leg of her six-day tour, Hasina arrived in Malaysia on May 18 to attend the 66th World Islamic Economic Forum [WIFE] in Kuala Lumpur, the next day where she delivered a special speech. During her stay in Kuala Lumpur, she held bilateral talks with her Malaysian counterpart Mohammed Najib bin Tun Abdul Razak when some long standing issues, including legalizing Bangladeshi workers in Malaysia, were prominently discussed.


Highly placed sources claimed that during the meeting, the Malaysian prime minister assured Hasina of considering the issue of legalizing Bangladeshi workers to his country with utmost sincerity.

Today, Prime Minister’s office has allegedly received a confirmation from some of our citizens those working in several sectors in Malaysia since last year that they were given more than citizenships from Malaysian Government. In fact they now have been given a right to be a voter in upcoming Malaysian’s general election.


Another highly placed source from prime minister’s office has confirmed that Bangladeshi workers may easily conferred Malaysian citizenship with the condition to vote for party that represents the government in power.
Honorable Prime Minister, Sheikh Hasina urges people to take this opportunity in order to lower the national poverty in line with government’s initiative and numerous measures to solve all major problems, including power and gas crises.

Prime Minister Sheikh Hasina also urged Malaysian entrepreneurs to invest more in Bangladesh, particularly in labor-intensive industries including readymade garment, textile, light engineering, electronics, agro-based products, ICT, power and infrastructure.

4. Press statement original dari Bangladesh online newspaper , http://www.weeklyblitz.net/744/outcome-of-bangladeshi-pms-trip :-

(perenggan mula statement 'hackers' PR rujuk di atas)

Bangladeshi Prime Minister Sheikh Hasina is back to home after her 6-day visit to South Korea and Malaysia.


In Seoul, Hasina attended the inaugural ceremony of the 66th Session of Economic and Social Commission for Asia and the Pacific [ESCAP] and held a meeting with the leaders of Korean Chamber of Commerce and Industry [KCCI]. She also held bilateral talks with South Korean President Lee Myung-bak when four protocols were signed between Dhaka and Seoul on economic, energy and cultural cooperation.


At the last leg of her six-day tour, Hasina arrived in Malaysia on May 18 to attend the 66th World Islamic Economic Forum [WIFE] in Kuala Lumpur, the next day where she delivered a special speech. During her stay in Kuala Lumpur, she held bilateral talks with her Malaysian counterpart Mohammed Najib bin Tun Abdul Razak when some long standing issues, including legalizing Bangladeshi workers in Malaysia, were prominently discussed.


Highly placed sources claimed that during the meeting, the Malaysian prime minister assured Hasina of considering the issue of legalizing Bangladeshi workers to his country with utmost sincerity.

(perenggan tokok tambah 'hackers' PR rujuk di atas)

Prime Minister Sheikh Hasina urged Malaysian entrepreneurs to invest more in Bangladesh, particularly in labor-intensive industries including readymade garment, textile, light engineering, electronics, agro-based products, ICT, power and infrastructure.


5. Diharapkan , kawan2 menyebarkan tektik jahat geng2 PR ini . Minta sesiapa yang kenal orang2 di Kementerian Penerangan untuk berhubung dengan kedutaan Bangladesh meminta mereka menjelaskan perkara ini. Mungkin pengendali laman web itu sendiri tidak sedar web mereka dah kena hack. Saya sendiri telah menghantar email di info@ngoab.gov.bd untuk pengesahan.

6. Kerajaan Bangladesh tidak akan menjadi sebodoh ini untuk memburukkan kerajaan Malaysia yang banyak memberi manfaat kepada negara mereka. Malah lawatan Perdana Menteri Bangladesh ke Malaysia juga untuk membawa pelaburan dari Malaysia ke negara Malaysia. Seharusnya mereka tahu tindakan yg mencampuri hal ehwal dalaman kerajaan Malaysia hanya akan memburukkan hubungan dua hala kedua-dua negara.

Video 2 lelaki misteri menaiki lif ....

Setelah menonton video itu , aku hanya mampu tersenyum sambil terfikir , apa pulak yang nak di 'spin' kali ini . Kenapa masih ramai yang membuta tuli bagi sokongan walau bukti jelas dah ada depan mata? Adakah takut kehilangan 'rezeki' yang ditabur selama ini ? Keh keh keh ... nasib ko lah... B.A.B.I

Kisah lebih lanjut sila layari blog http://www.papagomo.com/2011/09/ekslusif-18-sx-rakaman-cctv-berwarna.html

Wednesday, September 14, 2011

GST hanya ganti cukai barangan dan perkhidmatan yg lebih tinggi kadarnya

PM Najib semalam mengumumkan GST mungkin akan diimplementasi selepas PRU13. Seperti biasa tanpa membuang masa, geng-geng PR mula memainkan isu, al maklumlah hal2 berkenaan dengan cukai ni cukup sensitif dengan rakyat. Bagi mereka yang rasional seperti biasa sebelum nak naik angin, kita selidik dulu tentang GST.

GST ni adalah singkatan dari Good Service Tax , iaitu cukai untuk barangan dan perkhidmatan. Ehh.. bukan ke cukai untuk barangan dan perkhidmatan memang dah sedia ada ? Kadar sekarang untuk cukai barangan dan perkhidmatan adalah antara 5% hingga 10%. Hmm habis tu buat apa nak GST 4% lagi? Jawapannya ialah GST akan mengantikan cukai barangan dan perkhidmatan yang dah sedia ada. Kalau dulu pengguna perlu bayar antara 5% hingga 10% untuk cukai barangan dan perkhidmatan, bila GST di implemntasi, pengguna cuma perlu bayar 4% ja . Hmm .. masih tak faham lagi? Ok contoh mudah bila kita menjamu selera di KFC , kalau dibelek resit tu, dia ada tulis government tax 5% . Kalau GST di laksana , government tax adalah 4% . Jadi pengguna bayar lebih ke atau kurang?



Kerajaan melaksanakan GST utk menyelesaikan kelemahan dalam cukai jualan dan perkhidmatan serta mempelbagai sumber pendapatan negara. Adakah harga barang akan naik? Kalau lihat dari segi logiknya, pengguna hanya perlu bayar cukai 4% je berbanding 5% untuk servis dan 10% untuk barangan. Menurut Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah apabila GST dilaksanakan cukai ke atas  produk seperti padi dan sayur-sayuran serta makanan asas seperti beras, gula, tepung, minyak masak, ikan, daging dan ayam dikecualikan . Selain itu kira-kira 70 peratus industri kecil dan sederhana (IKS) di negara ini akan diberikan pengecualian GST. Selain itu, pelaksanaan GST juga mengecualikan syarikat-syarikat besar daripada membayar beberapa yuran profesional. 





Secara peribadi, sekiranya GST dilaksanakan selepas PRU 13, aku sebagai rakyat biasa mengharapkan kerajaan dapat mengekalkan kadar GST pada sekitar 4% untuk tahun2 yang mendatang.

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Negeri Sembilan / Melaka/Johor