Monday, December 12, 2011

Usaha Terakhir Anwar Mengheret Dato' Seri Najib Ke Mahkamah ?

Anwar dikatakan masih betah mahu mengheret PM ke mahkamah walau permintaan beliau telah ditolak sebelum ini.  Anwar memutarkan skrip2 lama beliau itu semua yang berlaku ada lah konspirasi . Semua nya dikaitkan dengan fitnah yang berniat jahat terhadap beliau . Mungkin Anwar rasa untuk kes ini takde bukti video , bergambar dan sebagainya beliau berasa agak selamat untuk memanipulasi cerita yang dirasakan berpihak padanya. Walau bagaimanapun mungkin dia lupa , rakyat sebenarnya melihat juga tindak balas beliau dalam video seks dengan 'China doll' . Jelas sekali wajah Anwar terpampang , malah dari menaiki lif hingga ke bilik . Konspirasi yang kononnya warna baju berbeza di pakai Anwar juga telah dikantoikan oleh blogger2. Rakyat tak bodoh dan sedang memerhati gelagatnya , Anwar dan konco-konconya sebenarnya adalah liabiliti besar kepada Pakatan Rakyat namun masih disimpan .. mungkin kerana 'lubuk duit' , who knows..

Dari blog Gelombang Rakyat ,


Datuk Seri Anwar Ibrahim hari in i masih mahu mengheret Datuk Seri Najib Razak ke Mahkamah kerana kononnya bertanggungjawab atas kes Liwatnya itu. Anwar seperti biasa menggunakan skrip lamanya mendakwa kes beliau ini merupakan Konspirasi Najib untuk menjatuhkan karier politik beliau.


Apabila ditanya berkenaan bukti yang mengukuhkan tuduhan beliau, Anwar melalui peguamnya menjelaskan Saiful Bukhari ada bertemu PM pada tahun 2008. Dengan mengenali salah seorang Menteri Kabinet pada ketika itu, Saiful mengambil peluang meminta bantuan Menteri berkenaan untuk bertemu PM bagi membantunya menyelesaikan masalah Pinjaman Pelajaran beliau.Walaupun mendakwa terdapat cap jari Najib, sehingga hari ini Anwar masih belum mempamerkan bukti kukuh berkenaan perkaitan cap jari itu dengan pertuduhan yang dikenakan ke atasnya. 

Beri bukti Anwar. Bila tak pamer bukti, didakwa Mahkamah Paddy Kutty. Bila pihak Saiful persembahkan bukti melalui rakaman CCTV Apartment yang didakwa berlakunya liwat, Anwar kata konspirasi.

Susah lah Anwar kalau beri alasan yang sama sahaja. Cubalah fikir 'idea' lain. Perbicaraan bersambung esok jam 1:30 petang.

No comments:

Post a Comment