Monday, December 19, 2011

Jangan Heret Mahasiswa Dalam Perjuangan Syok Sendiri Solidariti Mahasiswa Malaysia : Buktinya Pilihanraya Kampus Feb 2011

Dari press conference SMM , wakil berlagak pandai berucap telah menyatakan kejadian menurunkan bendera di PWTC adalah satu simbolik protes MAHASISWA dan ANAK2 MUDA MALAYSIA terhadap kepimpinan Perdana Menteri DS. Najib Tun Razak. Kejadian bendera diturunkan hanyalah selama 5 minit sebelum bendera Perdana Menteri dinaikkan semula.

Press Conference SMM (AMARAN: Jangan mudah kagum!)

Si perasan intelek yang berucap di press conference tadi ialah Ahmad Syukri Abdul Razak yang juga pengerusi persatuan yang dianggotai oleh mahasiswa2 'beruk' . Dalam press conference itu seakan mengugut Perdana Menteri DS Najib , mereka meminta supaya kerajaan melayani permintaan 'academic freedom' mereka.



Tadi dikhabarkan juga mereka telah pergi ramai2 ke Bukit Aman , dengar kata ada ada satu bas dan ditemani oleh mu si Bard dari Parti Keadilan Rakyat , nampak jelas sekali puak2 ini di kontrol oleh Pakatan Rakyat . Hari tu di PWTC si Tian Chua , hari ni si mu si Bard pulak? Mujur penyokong2 kerajaan BN tersilap mengamok depan pintu pagar UPSI , kalau bertembung keduanya di Bukit Aman ... masak lah!!



Harap DS Najib tak termakan dengan ugutan2 dari budak2 berhingus ni, ramai lagi mahasiswa di luar sana yang benar2 memerlukan 'acedemic freedom'. SMM ni cuba mengheret lain2 mahasiswa untuk masuk dalam kepompong mereka . SMM ni langsung tak mewakili suara majoriti mahasiswa. Pasal pa aku cakap macam tu? Jawapannya mudah dan sangat jelas sekali , cuba hang pa semua tengok result pilihanraya kampus February 2011 ? Mana yang menang banyak? Pro Aspirasi atau Pro Mahasiswa? Banyak Pro Mahasiswa yang tersungkur di IPTA2 , tapi tersungkur ni lah yang banyak buat hingaq ... mutha fakahh betul !


0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu