Sunday, December 18, 2011

Adam Adli Mahasiswa Perasan Intelek yang Turunkan Bendera PM Najib di PWTC semalam (17/11/2011) ?

Mahasiswa kurang ajar yang menurunkan bendera petang kelmarin ialah si Adam Adli . Student UPSI bangang yang tak kenal dek untung. Budak baru nak up dalam apa yang mereka panggil sebagai 'perjuangan' . Aku harap UPSI buang mangkuk ayun ni dan mereka yang seangkatan dengannya. Status yang mahasiswa yang dibanggakan itu campak saja ke lubang jamban. Ko nak glamour sangat... nah ini ko punya glamour!



Ni aku quote apa yang si mangkuk ayun Adam Adli tu tulis

."Bila bergelar mahasiswa, perkara pertama yang harus kita kuasai adalah : keupayaan berfikir dan menzahirkan pemikiran kita. Bina idealisma yang utuh, supaya tidak dipersiakan darjat sosial yang diberikan kepada kita"

My answer to his quote is "pundekkk la lu" . Sebenarnya tak perlu untuk bergelar mahasiswa untuk ada keupayaan berfikir , itu bukan pembinaan idealisme yang utuh .. tapi idealisme yang but*h . Dan penggunaan darjat sosial tu seolah-olah masuk bakul angkat sendiri . Aku pun dah pernah jadi mahasiswa, dan aku cukup menyampah golongan yang perasan hebat dengan status mahasiswa tu. .. padahal kat Fakulti keputusan peperiksaan cukup2 makan. Di dalam blog , di dalam majlis2 pembangkang bercakap lah seolah-olah mereka ini orang yang intelek , ayat pula disusun cantik dengan penggunaan istilah yang boleh menggagumkan pengikut2 taksub ...

Sekarang kita tunggu tindakan seterusnya...balachi2 Anwar ni fikir diaorang punya demo ja... tunggu orang lain punya demo pulak . Buang saja si Adam Adli ni dari UPSI ... antara universiti yang menternak golongan2 yang nak berdemo ke hulu hilir . Mereka ni keluar akan jadi guru... guru yang akan mengajar budak2 di sekolah , mereka ni lah yang akan meracun pemikiran budak2 tu . Sesal dahulu pendapatan .. sesal kemudian tak guna.

Lagi gambar Adam Adli di dalam blog AAKJ (Link 1) (Link 2)

2 comments:

Kita akan anjurkan demo di Mahkamah lak pada 9/12/2013 untuk memijak dan membakar gambar Anwar Ibrahim...

cantik... biar anwar nanti ingat yang ramai2 datang tu nak menyokong dia... sekali kena boooo .

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu