Monday, October 17, 2011

Kenaikan Elaun ADUN : Sandiwara Golongan Hipokrit@Munafiq di Selangor

1. Dato Noh Omar dalam sidang akhbar beliau di Phnom Penh semalam (15 Oct 2011) mencabar kerajaan Selangor untuk mendedahkan senarai nama ADUN yang menerima insentif di atas 'dedikasi' dalam menjalankan tugas. Senarai itu telah diserahkan semasa sidang dewan pada bulan March 2011.

2. Beliau menimbulkan soal ini disebabkan sikap hipokrit Pakatan Rakyat dalam menolak cadangan menaikkan elaun ahli parlimen dalam bajet 2012 baru2 ini. Tetapi pada masa yang sama elaun serupa telah diterima oleh ahli2 DUN Selangor sejak January 2011.

3. Khalid G, walaubagaimanapun menafikan itu adalah elaun , tetapi lebih kepada 'insentif' ahli DUN yang ber'dedikasi' melawat kawasan sekurang-kurang 5 kali dalam sebulan.

4, Oleh itu, sekarang kita nak tau lah siapa2 ahli2 DUN yang berdedikasi itu ? Adakah hanya ahli2 DUN Selangor dari PR sahaja atau dari kedua2 belah pihak ?

5. Dan kita pun nak tahu jugalah , dalam 5 kali melawat dalam sebulan tu, berapa lama masa yang diambil ? Apa yang dicapai ? keh keh keh ... cepat woii bagi senarai ahli DUN yang dapat insentif tu , keh keh keh

No comments:

Post a Comment