Sunday, October 23, 2011

Aziz Bari Tuntut Tun Dr. Mahathir dan Zulkifli Nordin Minta Maaf

Aziz Bari hari ini dikatakan telah mengarahkan peguam beliau menghantar notis tuntutan memohon maaf dari Tun Dr. Mahathir ,Zulkifli Nordin dan Utusan Malaysia.

Notis tuntutan maaf Aziz Bari Al-Kangkungi terhadap Dr.M disebabkan beliau tidak berpuas hati dengan Dr.M yang mengatakan tindakan beliau mempertikaikan titah sultan dalam isu DUMC adalah kurang ajar.

Zulkifli Nordin juga dihantar notis tuntutan memohon maaf kerana melabelkan beliau biadap dan kurang ajar dengan Sultan Selangor.

Apa yang saya perhatikan sekarang, Aziz Bari cuba menaikkan nama beliau di kalangan pemimpin2 pembangkang mungkin dengan harapan untuk diletakkan sebagai calon pada PRU akan datang. Apa yang dilakukan oleh Aziz Bari dilihat oleh Dr.M dan Zulkifli Nordin, bahkan mungkin majoriti rakyat sebagai kurang ajar kerana mempertikaikan titah sultan secara terbuka. Adakah itu sesuatu yg tidak boleh dikatakan kurang ajar?

Titah sultan adalah demi mempertahankan agama berdasarkan kewujudan bukti2 yang jelas yang mana ada diantaranya boleh ditonton sendiri melalui Youtube. Titah sultan mengenai isu DUMC itu tidak boleh dipertikaikan mana2 pihak kerana ia selari dengan status beliau sbg ketua agama Islam. Sultan juga bertindak bijak menghormati penganut agama Kristian dengan tidak memperbesar-besarkan lagi isu ini dengan mengatakan tiada bukti2 jelas sedangkan ia sebaliknya. Titah sultan ini bukanlah untuk kepentingan peribadi beliau atau kerabat2nya untuk sesiapa pertikaikan , titah ini adalah untuk melindungi agama Islam dan rakyat yang beragama Islam.

No comments:

Post a Comment