Monday, March 14, 2011

Orang nak DNA dia konar tang Rosmah pulak??!!

Pendakwaraya Minta DNA Anwar , balaci konar Saiful jumpa Rosmah , kah kah kah! Ikut sangat akai Anwar tu la jadinya. Sekarang orang nak tau siapa lelaki Y tu , bukan pasal Saiful jumpa Rosmah.

Anwar dalam twitter nya menulis "Supt Jude-Pm Najib met Saiful 24-6,2 days be4 alleged incident.Jude confirmed recordg stmt fr Rosmah after intervg Saiful"

Kononnya nak bagitau semua orang ada konspirasi lahh antara Najib, Saiful dan Rosmah untuk memasukkan DNA beliau kedalam inner rectal Saiful. (inner rectal ialah bahagian yg lebih dalam di lubang jubs)

Kononnya selepas 2 hari berjumpa Rosmah dan Najib , Saiful pun berjumpa Anwar di kondo dengan niat untuk memulakan 'konspirasi' , gambar Anwar dan Saiful jelas kelihatan dalam CCTV . Tapi kita tentu masih ingat kan tentang penafian Wan Azizah dan Izzah , heheh , kata ada mesyuarat itu errr...errr , lepas tu Izzah cakap ada bersama keluarga.

Katakan lah konspirasi ini benar2 berlaku dan Anwar tak melakukan liwat , kenapa Najib sebagai konspirator yg menjaga polis , badan kehakiman, dan badan2 lain lagi meninggalkan ruang2 kosong yg membolehkan dirinya dihentam oleh pembangkang . Orang yg nak melakukan konspirasi akan memikirkan cause dan effect pada setiap tindakan yg dilakukan utk menjayakan konspirasi itu.

Apa ruang2 kosong yg membolehkan Najib, Saiful dan kerajaan dihentam ? Berikut adalah cetusan dari seorang penyokong tegar PKR


"1. Apakah logiknya, liwat (26 hari bulan) tu berlaku SELEPAS jumpa Najib? Yang dalam perjumpaan tu (24 hari bulan).. Saiful mengadu diliwat.

* perlu diingat, sebelum diliwat pada 26hb , Saiful juga pernah diliwat berkali kali sebelum ini.

2. Apakah logiknya simpan seluar superman di rumah Girlfriend? bukannya Isteri pun.. Menikah tidak,.. seluar superman biru boleh simpan kat bukan keluarga.

* apa yg dibuat dgn girlfriendnya hanya tuhan saja yg tahu, kalau ini semua adalah konspirasi kenapa hal ini nak didedahkan? hal sebegini hanya boleh melemahkan plot konspirasi saja,anyway tumpuan perbicaraan ialah berkenaan apa yg dibuat oleh anwar kepada saiful , bukan antara saiful dgn girlfriendnya

3. Apakah logiknya tuduhan di mahkamah ke atas anwar adalah 377B (iaitu liwat SUKARELA) tapi awal tahun lepas Saiful kata ianya perbuatan TIDAK RELA.

* kalau nak dikira logik rela atau tak rela, secara tak langsung dah mengesahkan liwat mmg berlaku cuma samada yg kena liwat itu rela atau tidak sahaja, rakyat nak tahu benarkah anwar meliwat , bukan nak tahu samada saiful itu rela atau tak rela ketika diliwat anwar.


4. Apakah logiknya, selepas diliwat pada 26 haribulan, 27 haribulan masih boleh bertugas dipejabat seperti biasa.

* seperti yg kita maklum saiful pernah juga diliwat beberapa kali sebelum ini , dan beliau datang bekerja seperti biasa.

5. Apakah logiknya, 2 hari selepas diliwat baru nak report polis.

* apa logiknya konspirator nak membiarkan bukti fresh selama 2 hari ? sepatutnya utk menjayakan rancangan konspirasi perkara seperti ini takkan ditangguh tangguh? jadi adakah ini boleh dikatakan konspirasi??

6. Apakah logiknya, saiful tak mandi selama 2 hari. Mandi wajib pun tidak. Sembahyang dia kemana? Hukum Allah dia letak ketepi SELAMA 2 HARI.. lama tuu. Bukan soal sengaja tertinggal sewaktu dua."

* soal tak mandi wajib,etc apabila ditimbulkan seolah-olah mengiyakan mmg saiful diliwat . soal solat atau tidak itu adalah tanggungjawab individu itu sendiri utk menilai, perbicaraan adalah utk menentukan samada anwar meliwat atau tidak ,kalau dah ada DNA di inner rectal tu faham2 je la

Jadi utk jawapan bagi soalan berkaitan logik adalah dgn menggunakan hukum logik juga . Logik kah utk seorang konspirator secara sengaja mendedahkan kelemahan rancangan konspirasinya dan membiarkan pihak musuh mengambil kesempatan dgn menimbulkan pelbagai andaian?

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu