Thursday, November 4, 2010

PAS dan 'Sodoqah' di Galas...

1. Seperti biasa bila ada pilihanraya kecil, sifat2 kiasu orang2 PAS mula terserlah ... isu2 pengundi hantu dibangkitkan, undi POS, penyelewengan itu ini, bla bla bla... skrip yg sama dari dulu sampaiii la ni.

2. Dulu depa kata, BN rasuah pengundi supaya pangkah dacing, la ni di Galas, PAS boleh buat turning point pulak. Katanya ..PAS akan membayar kos pengangkutan (sehingga RM250) kepada pengundi2 di luar Galas utk balik mengundi.

3. PAS kata, ini bukan rasuah... ini 'sodoqah' utk tambang pengangkutan... kami layeennnn , kami buat 'sodoqahhh', BN buat rasuahhhhh... ptuihhhhhh!!!

4. Maka penyokong2 PAS pun bersahutan-sahutan melolong mengatakan tindakan pemimpin mereka adalah no hal punya .. gerenti mendapat keredhaan tuhan..kerana tindakan itu adalah 'fisabillilah' , sedangkan Tok Guru depa cakap berkawan dgn setan pun boleh demi menentang musuh Islam? Ada aku kesahh nak rasuahhh ke hulu hilir?

5. Arghh statement berkawan dgn setan tu..dah lama aku nak komen, memang statement paling bingai Tok Guru tuhh.. musuh Islam tu dah tentunya di pengaruhi oleh setan, baru lah dia memusuhi Islam, jadik nak hapuskan musuh Islam , hapuskan dulu setan yg mempengaruhi mereka bukan berkawan pulak dgn setan tu....

6. Baru2 ni kecoh lagi pasal 'sodoqah' PAS di Galas kepada 3 orang asli yg di Islamkan.... he he he , motif mengislamkan orang asli seramai 3 orang semasa kempen pilihanraya? Siap ada photoshoot lagi? Katanya sorang dpt RM300, jadi totalnya adalah RM900 la.. Boleh la share sorang RM10 dgn 90 orang member yg lain ..  Kat perkampungan orang asli tu pun bukannya depa pakai duit banyak sgt.

7. Lepas pilihanraya Galas ni.. harapnya berlumba-lumba lah orang2 asli convert kepada agama Islam, boleh la ramai2 dpt RM300 lagi ... kalau tak dapat harap2 la depa buat repot. Bukan apa , mana la tau Term and Condition nak dpt RM300 tu kalau convert to muslim hanya pada pilihan raya je...

Air mineral rasuah dari BN

Keropok 'sodoqah' dari PAS

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu